Immersive learning: VR-app

Vaak worden adviseurs niet geconfronteerd met het advies dat ze geven. Met Immersive Learning word je ‘ondergedompeld’ in een andere wereld. Deze interactieve manier van leren heeft Hoffelijk voor het eerst toegepast in 2016 door middel van onze Immersive Learning game.

Met deze game word je als adviseur wél geconfronteerd met het gegeven advies en kun je oefenen met realistische situaties, om een foutief advies is de toekomst te voorkomen.

Hoe werkt het?
Deze Virtual Reality app neemt je mee binnen het kantoor van Hoffelijk, waar je doorheen kunt navigeren. Het spel bevat drie casussen en verschillende interactieve elementen. De casussen bestaan uit 360 graden video’s waarin je als adviseur wordt meegenomen in aangrijpende klantsituaties die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Kruip in de huid van de adviseur en leer op jezelf reflecteren en soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Voor wie?
De game is in het leven geroepen om zowel beginnende adviseurs als ervaren adviseurs te laten ervaren wat de gevolgen zijn van een foutief financieel advies. Heb je geen of weinig ervaring met een foutief advies of de gevolgen ervan? Dan is deze game een goed hulpmiddel om mee te oefenen.

Wist je dat?

Hoffelijk naast de Immersive Learning game ook Wft Winter Crush heeft geïntroduceerd? De online game is bedoeld om zowel beginnende als ervaren adviseurs op een ontspannen manier extra te laten oefenen met kennisvragen voor het Wft- en PE-examen

Ervaar het leren van de toekomst

De ervaring in de game maakt je bewust(er) van de impact die financieel advies heeft op het leven van een klant. Benieuwd hoe de Immersive Learning game werkt?  Bekijk dan de video hiernaast.

Waarom?
De consument verdient altijd het beste advies. Een foutief advies kan grote gevolgen hebben voor de consument. Het is daarom belangrijk dat de adviseur meemaakt wat deze gevolgen kunnen zijn. De game maakt zo de adviseur bewust van de impact die het advies heeft op de consument.

Aan de slag
Wil je ook aan de slag met de Immersive Learning game van Hoffelijk? Er zijn vier verschillende apps beschikbaar gericht op vier verschillende modules: Zorgverzekering, Hypothecair Krediet, Schadeverzekering Particulier en Schadeverzekering Zakelijk. Deze apps zijn te downloaden via de Google Play Store en de Apple Store. Vervolgens kun je met behulp van een VR-bril of cardboard en je smartphone een realistisch adviesgesprek nabootsen.